Saunový svet

Wellness – je novým trendom v oblasti zdravého životného štýlu, kam okrem vyváženej stravy, pitného režimu, eliminácie stresu a nepriazne vonkajšieho prostredia, patrí aj pravidelný relax a saunovanie.

Liečivé účinky sauny sú preukázateľné. Saunovanie uvoľňuje nervové napätie, prináša psychickú i fyzickú relaxáciu a prispieva k zhromaždeniu síl. Horúci vzduch v saune vyvoláva potenie a vylučovanie škodlivých látok, otvára póry pokožky, zlepšuje jej prekrvenie, pružnosť a vzhľad. Zrýchľuje metabolizmus, pôsobí protizápalovo, protibakteriálne a zabíja roztoče, ktoré žijú na ľudskom tele. Len sauny dokážu uviesť telo i dušu do harmonického a rovnovážneho stavu. Sauna je tiež prameňom mladosti a očistou tela. Pomáha posilňovať krvný obeh, skvalitňovať činnosť srdca a oživuje pleť. Zabezpečuje dobré prekrvovanie končatín i kože. Prudkým zahrievaním a následným schladením sa rozširujú a zužujú cievy, čím sa stávajú elastickejšími. Saunovanie po veľkej námahe telo zbavuje únavy. Dôvodov, prečo by ste mali navštevovať saunu je viacero, ale tými hlavnými sú vaše zdravie a krása. Necháte sa zlákať?

wellness05
wellness10
wellness07
wellness15

Saunový svet v ŠARIŠ RELAX CENTRE bol otvorený v polovici augusta 2008. Postavený je v štýle ľudovej dediny; dominujúcim materiálom je drevo v kombinácii s kameňom. Celkovú príjemnú atmosféru dopĺňajú sviečky, vonné oleje, príjemná relaxačná hudba.

Saunový svet v ŠARIŠ RELAX CENTRE obsahuje:

– suchú fínsku saunu
- parnú eukalyptovú saunu
- infrasaunu – horské lúče
- bylinkovú aromaterapiu pod hviezdnym nebom
- ochladzovací bazén
- ľadové vedro
- masážnu sprchu – šarišské pohladenie
- pitnú fontánku – Prameň smädného mnícha

Suchá fínska sauna vám rozhýbe kostrovú a svalovú sústavu. Pri jej použití a následnom ochladzovaní sa organizmus otužuje. Saunovaním zbavujete telo odpadových látok, čo má kladný vplyv na pokožku aj jednotlivé orgány ľudského tela.

– Teplota vo fínskej saune je od 80 – 100°C. – Počet saunujúcich: 8 osôb.

Parná eukalyptová sauna vám uvoľní dýchacie cesty. Pre túto saunu je príznačná vysoká vlhkosť, až 99% a teplota 47 – 55°C. Aplikuje sa v rôznych bylinkových prevedeniach (napr. eukalyptus), ktoré blahodárne pôsobia na uvoľnenie svalstva a pohybového aparátu. Parná sauna posilní imunitný systém, zregeneruje pokožku, vytvorí zvýšené množstvo kyslíka a výživných látok pre bunky; psychicky uvoľňí a odbúra stres. Vonný opar byliniek jemne pohladí vaše dýchacie cesty.

– Odporúčaná doba saunovania: 15 – 20 minút. – Počet saunujúcich: 6 osôb.

Infrasauna (horské lúče) vás prehrejú a prečistia váš organizmus do hĺbky. Používanie infrasauny znižuje svalové napätie a bolesť, zvyšuje prietok krvi; podporuje kardiovaskulárny systém a krvný obeh, zotavuje pokožku, vylepšuje imunitný systém, znižuje krvný tlak, spaľuje kalórie, vyplavuje škodlivé látky z organizmu. Vhodne pôsobí pri reume a artróze, pôsobí relaxačne, meditačne a uvoľňujúco. Infralúče majú teplotu 45° – 55°C

– Odporúčaná doba saunovania: 5 – 15 minút. – Počet saunujúcich: 3 osoby.

Bylinková aromaterapia s hviezdnym nebom vám zaručí ničím nerušený relax. Váš organizmus si vychutná odpočinok a zrelaxuje sa v príjemnej odpočivárni, kde sa budete cítiť ako na lesnej lúke pod nebom hviezdneho svitu.

Počet relaxujúcich: 3 osoby

Ochladzovací bazén – ľadové jazero vám príjemne zmrazí organizmus! Po prehriatí organizmu nájde vaše telo schladenie v ochladzovacom bazéne s teplotou vody 8° – 12°C a vráti krvný obeh do stabilného stavu. Posilňuje imunitný systém a ochladenie prispeje k jeho prekrveniu.

Odporúčaná doba ochladenia: podľa odvahy

Ľadové vedro – fínske vedro ošľahá vaše telo ľadovo studenou vodou. Ľadové vedro je určené tým, ktorí nemajú odvahu skočiť do ľadového jazera. Prúd ľadovej vody s teplotou 12°C príjemne osvieži telo aj ducha.

Masážna sprcha – Šarišské pohladenie vám prúdmi vody vymasíruje pokožku tela; umožňuje vodnú masáž z viacerých strán. Množstvo masážnych trysiek blahodárne premasírujú a prekrvia pokožku. Sprcha stimuluje krvný obeh a pôsobí preventívne proti celulitíde. Masážna sprcha má uvoľňujúci a relaxačný účinok. Je vhodná aj po fyzickej a psychickej záťaži organizmu.

Pitná fontánka – Prameň smädného mnícha vám doplní stratené tekutiny. Pitná fontánka slúži na osvieženie tela zvnútra, doplnenie stratených tekutín a navodenie pocitu tepelnej rovnováhy organizmu. Dopĺňanie tekutín počas saunovania je nevyhnutné.

Celková kapacita saunového sveta: 20 osôb.


Rezervujte si služby ŠARIŠ RELAX CENTRA a zažite pravú radosť z oddychu:

– telefonicky: 051 747 04 40 alebo 0910 901 369 (denne od 15:30 hod.)

– e-mailom: relax@sarispark.sk

Poznámka: objednávka wellness služieb je potvrdená až po vyrozumení zo strany ŠARIŠ RELAX CENTRA.

Rezervácia wellness služieb
Meno a priezvisko
Telefón
E-mail
Objednávaná služba Wellness balík (bazén + saunový svet) 2h
Bazén dospelá os. 1h
Bazén dieťa od 3 do 10 rokov 1h
Bazén dieťa do 15 rokov, seniori, ZŤP 1h
Rodinný lístok 2 dospelí wellness balík + 1,2,3 deti od 3 do 10 rokov bazén 2h
Saunový svet 2h
Tenisový kurt 1h
Viacúčelové ihrisko
Masáž klasická 20min
Masáž klasická 30min
Masáž klasická 45min
Masáž klasická 60min
Exkluzívny vstup do Relax centra do 15 osôb (bazén + sauny) 2h
Dátum a čas
Počet osôb
Súhlasíte so zasielaním noviniek o wellness akciách?
Antispam: 1 + 2 =
Stravovanie
salaš
reštaurácia
koliba
vínna pivnica
terasa
party stan
salóniky
sypanec
múčna výroba
mäsová výroba
Ubytovanie
penzión
drevenice
ohrada pre zvieratá a jazdiareň
detské ihrisko
Relax
wellness - saunový svet
bazén s atrakciami
masáže
tenisový kurt
Pre firmy
reštaurácia
koliba
vínna pivnica
party stan
salóniky
školiaca miestnosť
humno
amfiteáter
Pre rodiny
reštaurácia
koliba
vínna pivnica
party stan
salóniky
humno
detské ihrisko
Copyright © 2009-2017 ŠARIŠ PARK | Investor MART – SK, s.r.o. | Webdesign a redakčný systém dodáva MANETI

ŠARIŠ PARK, Železničná 1900, 082 21 Veľký Šariš | recepcia@sarispark.sk | +421 51 747 04 22